11 عادت خوب مطالعه: مطالعه می تواند سخت باشد. خبر خوب این است که هر کسی میتواند عادات مطالعه خوبی را برای خود ایجاد کند تا مطالعه را مؤثرتر، کارآمدتر و لذتبخشتر کند.
آیا می خواهید عادات مطالعه خوب را در خود ایجاد کنید؟ از کارهای کوچک شروع کنید و انتظار نداشته باشید که همه کارهای این لیست را انجام دهید، به جای آن یک یا دو انتخاب کنید. همچنین تعیین اهداف واقع بینانه و دست یافتنی برای خود مهم است.
عادات مطالعه خوب
در اینجا 11 نکته برای بهبود عادات مطالعه وجود دارد:
- یک مکان خوب برای مطالعه پیدا کنید.
- عوامل حواس پرتی را به حداقل برسانید.
- استراحت کنید.
- فضای مطالعه خود را خالی کنید
- برای هر جلسه اهداف مطالعه تعیین کنید.
- برای خود پاداش در نظر بگیرید.
- به صورت گروهی مطالعه کنید
- در طی درس خواندن از تست و سوالات کمک بگیرید و آنها را حل کنید.
- درس را به زبان خودتان بنویسید.
- از دیگران کمک بخواهید.
- از خود مراقبت کنید.
بیایید نگاهی دقیق تر به نحوه اجرای هر یک از این عادت ها بیندازیم.
1. یک مکان خوب برای مطالعه پیدا کنید.
پیدا کردن یک مکان خوب برای مطالعه یکی از مهمترین عناصر خوب مطالعه است. به دنبال مکانی ساکت با حداقل حواس پرتی باشید؛ جایی که بتوانید در آن تمرکز کنید و صداهای بلند اطراف خود، به حداقل ممکن باشند.
مدرسه یا کتابخانه عمومی، کافی شاپ یا گوشه ای آرام از خانه شما می توانند مکان های خوبی برای شروع باشند.
آیا باید به یک مکان برای مطالعه بچسبم؟
لازم نیست. برخی از مطالعات نشان می دهد که تغییر گهگاه محل مطالعه می تواند به حفظ اطلاعات کمک کند. این به این دلیل است که مطالعه یک درس در مکانهای مختلف به مغز شما کمک میکند تا ارتباطهای متعددی با آن مطالب ایجاد کند و به خاطر سپردن آن برای شما آسانتر میشود. پیدا کردن سه یا چهار مکان مورد علاقه برای مطالعه و تغییر مکان زمانی که احساس می کنید گیر کرده اید یا نیاز به تغییر سرعت دارید می تواند مفید باشد. گفته می شود، هر کس متفاوت است. آنچه را که برای شما بهتر کار می کند پیدا کنید.
2. عوامل حواس پرتی را به حداقل برسانید.
انتخاب یک مکان خوب برای مطالعه می تواند اولین قدم برای تمرکز بر کارتان باشد. اما انواع مختلفی از عوامل حواس پرتی وجود دارد که بدون توجه به اینکه کجا کار می کنید می توانند بر شما تاثیر بگذارند. در اینجا چند نکته برای به حداقل رساندن این حواس پرتی وجود دارد:
اینترنت خود را خاموش کنید: اگر با رایانه کار می کنید و به اینترنت خود نیاز ندارید، آن را خاموش کنید. این می تواند شما را از پرسه زدن بیهوده در اینترنت بازدارد.
مراقب تلفن خود باشید: بر کسی پوشیده نیست که گوشی های هوشمند ما می توانند به شدت حواس را پرت کنند. خاموش کردن اعلانها، دور نگه داشتن تلفن همراه در کیف، یا دادن آن به یکی از والدین برای جلوگیری از چک کردن مکرر آن، میتواند به شما کمک کند تمرکز خود را حفظ کنید. همچنین میتوانید یک برنامه تمرکز مانند Forest یا Focus To-Do را امتحان کنید که میتواند برنامههای حواسپرتی را مسدود کند و تایمرهایی را برای جلسات مطالعه تنظیم کند.
مطالعه با یک دوست: گاهی اوقات مطالعه با یک یا دو دوست، صرف نظر از اینکه روی یک مطلب کار می کنید یا نه، می تواند به شما کمک کند که مسئولیت پذیر و متمرکز باشید. مطمئن شوید که هر یک از شما در مورد مطالعه و دوری از حواس پرتی، حداقل تا زمانی که زمان استراحت فرا رسد، متعهد هستید.
آیا هنگام مطالعه باید به موسیقی گوش دهم؟
گوش دادن به موسیقی در حین مطالعه مزایایی دارد. می تواند خلق و خوی شما را تقویت کند و اضطراب یا استرس را آرام کند. اما مطالعات نشان میدهند که وقتی موسیقی خیلی بلند، سریع یا حاوی اشعار باشد، درک مطلب کاهش مییابد. در حین مطالعه از آهنگ های آرام بخش و بی کلام استفاده کنید و اعداد شاد را برای استراحت ذخیره کنید.
3. استراحت کنید.
استراحت باعث افزایش توجه و افزایش انرژی میشود. تحقیقات نشان می دهد که اگر حدود 50 دقیقه کار کنید، سپس 15 تا 20 دقیقه استراحت به خود بدهید، می تواند به بهره وری مطلوب منجر شود. در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید به خودتان استراحت دهید:
- کمی پیاده روی کنید.
- به آهنگی که روحیه را تقویت می کند گوش دهید.
- با یک دوست استراحت کنید.
- تمرینات کششی انجام دهید.
- مدیتیشن کنید.
- گاهی اوقات رویاپردازی کنید.
- یک میان وعده بخورید.
- با آب ولرم دوش بگیرید.
- میز یا اتاق خود را تمیز کنید.
4. از درس خواندن فاصله بگیرید.
هفته ای یک بار مطالبی را که یاد گرفته اید به طور خلاصه مرور کنید. اگر برای امتحان مطالعه میکنید، برای چند هفته (یا حتی ماهها، بسته به آزمون) تا روز امتحان فاصله بگیرید. این می تواند به شما در حفظ اطلاعات طولانی مدت کمک کند.
5. اهداف مطالعه را برای هر جلسه تعیین کنید.
برای هر جلسه مطالعه ای که دارید اهداف مطالعه تعیین کنید. اینها می توانند مبتنی بر زمان یا محتوا باشند. برای مثال، ممکن است قصد داشته باشید دو ساعت مطالعه کنید، یا سه فصل از کتاب درسی خود را مرور کنید یا … .
اگر به اندازهای که برنامهریزی کردهاید به نتیجه نرسیدید، خیلی نسبت به خودتان سختگیر نباشید. گاهی اوقات مطالعه ممکن است بیشتر از حد انتظار طول بکشد. به استراحت های با فواصل مناسب ادامه دهید و یک جلسه مطالعه دیگر را برنامه ریزی کنید.
6. خود را تشویق کنید.
پاداش دادن به خود می تواند در شکل گیری عادات خوب مفید باشد. به خودتان بگویید اگر بخشی را که میخواستید بگذرانید، یک جایزه کوچک دریافت میکنید، یا شاید اگر یک روز پربار مطالعه داشته باشید، یک جایزه بزرگتر میتواند انگیزه خوبی برای رسیدن به هدفتان باشد.
جوایز کوچک می تواند یک آب نبات، یک نوشیدنی داغ از کافی شاپ مورد علاقه شما، یک بازی سریع انتخابی شما یا یک قسمت کوتاه از یک برنامه تلویزیونی باشد. پاداشهای بزرگتر برای یک روز طولانی مطالعه یا انجام امتحان میتواند شامل خوردن غذای مورد علاقهتان، گذراندن مدتی برای استراحت با دوستان یا وقت گذاشتن برای فعالیت مورد علاقهتان باشد.
7. با یک گروه مطالعه کنید.
تشکیل یک گروه مطالعاتی مزایای متعددی دارد. اعضای گروه می توانند به یکدیگر کمک کنند تا مشکلات دشوار را حل کنند، تشویق کنند، یکدیگر را در قبال اهداف مطالعه مسئول بدانند، دیدگاه های متفاوتی را ارائه دهند و مطالعه را لذت بخش تر کنند. حتی توضیح مفاهیم دشوار برای دیگران می تواند به درک و حفظ کمک کند.
اگر یک جلسه مطالعه گروهی دارید، هدفی را تعیین کنید که گروه برای رسیدن به آن کار کند و به طور دوره ای استراحت کنید، همانطور که خودتان مطالعه می کنید.
8. در طول مطالعه تست و سوالات مرتبط با درس خود را حل کنید.
مدتهاست که آزمون ها و تستهای تمرینی به عنوان ابزار مفیدی برای کمک به دانشآموزان در یادگیری و حفظ اطلاعات تلقی میشوند. علاوه بر آشکار کردن شکافها در دانش و کاهش اضطراب امتحان، آزمایش شدن باعث میشود اطلاعات را از حافظه بازیابی کنیم.
9. درس را با زبان خودتان بیان کنید.
بیان یک درس با زبان خود باعث افزایش درک شما از یک موضوع می شود و به مغز شما کمک می کند تا به اطلاعات وابسته باشد. پس از خواندن بخشی از متن، نکات مهم را با بازنویسی خلاصه کنید.
10.از دیگران کمک بخواهید.
ممکن است متوجه شوید که در یک مشکل گیر کرده اید یا نتوانید توضیح یک کتاب درسی را درک کنید. کسی که بتواند مشکل را با شما حل کند، ممکن است توضیح جدیدی را که نیاز دارید ارائه دهد. به معلم یا استاد، دستیار آموزشی، دوست یا یکی از اعضای گروه مطالعه خود نزدیک شوید تا راه های جدیدی را برای درک آنچه که در آن گیر کرده اید، پیدا کنید.
11. ماز خود مراقبت کنید.
در پایان روز، مغز شما عضوی از بدن شماست، با مراقبت از خود از آن مراقبت کنید. به طور منظم ورزش کنید، غذاهای خوب بخورید، خوب بخوابید و از سلامت روان خود مراقبت کنید.
خواب: مطالعات، محرومیت از خواب را با کاهش عملکرد شناختی، از جمله کاهش دامنه توجه و بدتر شدن آزمایشات مرتبط می دانند. نیازهای خواب همه افراد متفاوت است، اما افراد معمولاً بین هفت تا هشت ساعت و نیم خواب در شبانه روز نیاز دارند. به علاوه، خواب بیشتر می تواند شما را شادتر کند و به زندگی اجتماعی شما کمک کند.
غذا: سعی کنید میوه ها، سبزیجات، منابع گیاهی پروتئین، آجیل و روغن های غیراشباع مانند روغن زیتون را در رژیم غذایی خود بگنجانید که همگی با عملکرد شناختی بهتر مرتبط هستند.
ورزش: ورزش اکسیژن را به بخشی از مغز که مسئول فکر است می رساند، رشد سلول های عصبی جدید را تشویق می کند و ارتباطات سلولی مغز را تقویت می کند. این امر باعث میشود مغز کارآمدتر شود. بهعلاوه، مزایای سلامتی دیگری مانند کاهش فشار خون، کاهش استرس روانی و کنترل وزن به همراه دارد.
سلامت روانی: سلامت روان مهم است زیرا به ما کمک می کند تا با استرس مقابله کنیم، روابطمان را با دیگران بهبود ببخشیم، به ما امکان می دهد معنادارتر زندگی کنیم و در کارمان سازنده تر باشیم. ورزش کردن، خوب غذا خوردن و خواب خوب هر کدام می توانند سلامت روان ما را تقویت کنند. اما راههای دیگری نیز برای تقویت قوای ذهنی وجود دارد، مانند برقراری ارتباط با دیگران، تمرین شکرگزاری، مراقبه و ایجاد حس معنا در زندگی.
در نهایت
ایجاد عادات خوب می تواند دشوار باشد، اما شروع با گام های کوچک و دست یافتنی می تواند شما را به داشتن عادات مطالعه ثابت برای بقیه عمرتان تبدیل کند.
..
..