12 استراتژی برای ایجاد انگیزه تحصیلی در کودک: شخصیت فردی نقش مهمی در تمایل کودک به یادگیری و تمایل کلی آنها در مورد مدرسه و تحصیل دارد اما هر دانش آموزی که استعداد اولیه را داشته باشد و انگیزه مناسب را دریافت کند، می تواند به یک یادگیرنده خوب تبدیل شود.
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که معلمان و والدین می توانند در مورد رشد دانش آموزان و کودکانی که یادگیرندگان خوبی هستند مرتکب شوند، محدود کردن یادگیری به کلاس درس است. در حالی که کلاس درس احتمالا منبع اصلی آموزش خواهد بود، رشد فکری، اجتماعی و تحصیلی باید خارج از دیوارهای کلاس باشد(اگر می خواهید واقعاً میل و توانایی کودک برای یادگیری را افزایش دهید.) .
در زیر نکات و استراتژی های اثبات شده ای وجود دارد که کودک شما را برای یادگیری ترغیب می کند. آنها را به درستی اعمال کنید، و خواهید دید که کودک یا دانش آموز شما لذت یادگیری را کشف می کند.
1. یک جو مطالعاتی ایجاد کنید.
کودکانی که به مطالعه عشق می ورزند، عشق به یادگیری را در خود پرورش می دهند. کودکانی که با خواندن مشکل دارند، با یادگیری دست و پنجه نرم می کنند. خواندن نه تنها به کودکان کمک می کند تا دایره لغات بسیار غنی تری داشته باشند، بلکه به مغز آنها کمک می کند تا یاد بگیرند که چگونه مفاهیم و ارتباطات رسمی را پردازش کنند. دانشآموزانی که خوب میخوانند، توانایی افزایش یافتهای برای یادگیری در همه موضوعات را تجربه میکنند – از جمله دروس فنی مانند ریاضی و علوم.
با پر کردن دنیای خود از خواندن کتاب، به کودک خود کمک کنید تا مهارت های کتاب خوانی و عشق به خواندن کتاب را در خود افزایش دهد. مرتباً برای فرزندتان کتاب بخوانید. از فرزندتان بخواهید با صدای بلند بخواند. یک زمان مطالعه خانوادگی ایجاد کنید که در آن همه 20 دقیقه در روز روی مطالعه تمرکز کنند.
خواندن را سرگرم کننده کنید – نه خسته کننده. اگر کودکی به این نتیجه برسد که خواندن خسته کننده است، نمی خواهد بخواند و توانایی یادگیری او کاهش می یابد. به کودکان اجازه دهید کتاب های خود را برای خواندن انتخاب کنند، به آنها کمک کنید بخوانند و فعالیت هایی برای آنها ایجاد کنید که خواندن را سرگرم کننده می کند.
2. کودک خود را تا حد امکان در صندلی راننده قرار دهید.
وقتی صحبت از آموزش به میان می آید، تمام چیزی که برخی از بچه ها تجربه می کنند، کنترل، کنترل، کنترل است. هنگامی که کودک احساس می کند تحت کنترل است، یا وقتی نوبت به آموزش می رسد، کنترلی ندارد، اغلب از یادگیری کناره گیری می کند. این مهم است که کودکان را در طول فرآیند یادگیری راهنمایی کنید، اما به همان اندازه مهم است که به کودکان اجازه دهید تا تجربه یادگیری خود را کنترل کنند.
چه در خانه و چه در کلاس، به کودکان این امکان را بدهید که مستقیماً در انتخاب های یادگیری خود مشارکت داشته باشند. یک راه خوب برای انجام این کار، ارائه گزینه هایی برای کودکان است. به عنوان مثال، هنگام تعیین یک پروژه نوشتن، به کودکان اجازه دهید موضوع خود را برای نوشتن انتخاب کنند. همچنین توصیه می کنیم به کودکان اجازه دهید فعالیت های فوق برنامه خود را انتخاب کنند. هر چه بتوانید کنترل و ورودی بیشتری را با توجه به محیط یادگیری، فعالیت ها و سبک کودک در اختیار او قرار دهید، کودک درگیر و انگیزه بیشتری برای یادگیری خواهد شد.
3. با فرزند خود دوست باشید و صمیمانه صحبت کنید.
فرزند یا دانش آموز خود را تشویق کنید تا نظر خود را در مورد آنچه در تحصیلش می گذرد بیان کند. یک فضای باز ایجاد کنید که در آن احساس راحتی کند که دوستداشتن، دوست نداشتن یا نگرانیهایش را بیان کند. هنگامی که او نظر خود را به اشتراک می گذارد، مطمئن شوید که احساسات او را تأیید می کنید – حتی اگر مخالف هستید. وقتی بچه ها احساس می کنند نظرشان مهم نیست، یا گیر کرده اند، احتمالاً از فرآیند یادگیری جدا می شوند.
4. روی علایق فرزندتان تمرکز کنید
وقتی یادگیری کودکان را در زمینه ها و موضوعات مورد علاقه درگیر می کنید، یادگیری تبدیل به سرگرمی می شود و کودکان درگیر یادگیری می شوند. اگر واقعاً می خواهید به فرزندتان کمک کنید تا به یک یادگیرنده خوب تبدیل شود، او را تشویق کنید تا موضوعاتی را که او را مجذوب خود می کند بررسی کند. اگر دایناسورها را دوست دارد، به او کمک کنید کتاب ها و داستان های جذاب و جالبی درباره دایناسورها پیدا کند. سپس او را به چالش بکشید تا پنج دایناسور مورد علاقه خود را شناسایی کند و توضیح دهد که چرا هر یک را انتخاب کرده است.
5. انواع مختلف سبک های یادگیری را به فرزند خود معرفی کنید و او را تشویق کنید.
هر کودکی ترجیحات و سبک های یادگیری دارد که به بهترین وجه با روش یادگیری او سازگار است. برخی از کودکان سبک یادگیری غالبی دارند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می دهند با استفاده از ترکیبی از سبک های یادگیری یاد بگیرند. لزوماً یک سبک یادگیری درست یا غلط یا ترکیبی از سبک های یادگیری وجود ندارد.
با این حال، با کمک به کودک خود برای کشف سبک های یادگیری ترجیحی خود، می توانید از تکنیک هایی استفاده کنید که میزان و کیفیت یادگیری او را بهبود می بخشد.
هفت سبک یادگیری اساسی وجود دارد: دیداری، شنیداری، کلامی، فیزیکی، منطقی (ریاضی)، اجتماعی و انفرادی. به عنوان مثال، کودکانی که یادگیرنده بصری هستند، با دیدن چگونگی کارکرد چیزها بهتر یاد می گیرند. برعکس، کودکانی که یادگیرنده شنوایی هستند، با گوش دادن به چیزهایی که توضیح داده می شود، بهتر یاد می گیرند. برای کودکان خردسال، کشف و به کارگیری انواع مختلف سبک های یادگیری مفید است.
6. اشتیاق خود را برای یادگیری و مطالعه نشان دهید.
اشتیاق از بین می رود، به خصوص وقتی صحبت از یادگیری چیزهای جدید باشد. اگر فرزند یا دانشآموز شما ببیند که شما صمیمانه مشتاق یادگیری هستید، احتمالاً مشتاق یادگیری میشوند. خواه تاریخ باشد، خواندن، نوشتن یا حتی ریاضی، به او کمک کنید. از هر فرصتی استفاده کنید (بدون اینکه بی حوصله باشید) و اطلاعات جدیدی را با او کشف کنید.
7. از طریق یادگیری مبتنی بر بازی، یادگیری را سرگرمکننده کنید.
یادگیری مبتنی بر بازی مفهوم جدیدی نیست. مدت زیادی است که وجود دارد. یادگیری مبتنی بر بازی به دلایل زیادی می تواند بسیار سودمند باشد. استفاده از بازیها بهعنوان یک ابزار آموزشی، نه تنها فرصتهایی را برای یادگیری عمیقتر و رشد مهارتهای غیرشناختی فراهم میکند، بلکه به ایجاد انگیزه در کودکان برای تمایل به یادگیری کمک میکند. هنگامی که کودک به طور فعال با یک بازی درگیر است، ذهن او لذت یادگیری یک سیستم جدید را تجربه می کند. این صرف نظر از اینکه بازی «سرگرمی» (به عنوان مثال، بازی ویدیویی) یا «جدی» (مثلاً شبیه ساز نظامی) در نظر گرفته شود، صادق است. بازیهایی که سرگرمکننده هستند، مزیت اضافهتری را برای ایجاد انگیزه در کودکان برای مشارکت در فرآیند یادگیری و تمایل به یادگیری بیشتر فراهم میکنند.
یادگیری مبتنی بر بازی می تواند به ویژه برای کودکان در یک محیط کلاس درس مفید باشد. دانش آموزان معمولا در بازی ها بیشتر از دوره های آموزشی تلاش می کنند. بازی ها جذاب ترند. همچنین جنبه رقابتی برای بازی کردن وجود دارد. دانش آموزان در تلاش برای رقابت یا برنده شدن هستند، از طرف خود یا تیمشان. آنها ممکن است در تلاش برای کسب امتیاز بیشتر برای تیم خود یا به دلیل اینکه فرصت بازی را می خواهند برای عملکرد در سطح بالاتر تلاش کنند. یادگیری مبتنی بر بازی یک راه عالی برای والدین و معلمان است تا ایدهها، دستور زبان، مفاهیم و دانش جدید را به گونهای معرفی کنند که کودکان را برای یادگیری تشویق کند.
8. روی چیزهایی که یاد میگیرد تمرکز کنید، نه نمراتی که میگیرد!
به جای اینکه به محض اینکه از مدرسه به خانه میآید از فرزندتان بپرسید که در امتحان ریاضی چگونه عمل کرده است، از او بخواهید آنچه را که امروز در ریاضیات آموخته به شما بیاموزد. بر چیزهایی که فرزندتان در حال یادگیری است تمرکز کنید، نه بر عملکرد او. در حالی که عملکرد مهم است، تمرکز بر تجربه یادگیری او (1) به فرزندتان میگوید که یادگیری واقعی مهمتر از نمرات آزمون است، (2) نتایج مهمترین چیز نیست، (3) شما بیشتر نگران او هستید و نمرات تاثیر زیادی روی نگرانی شما ندارند و (4) با تمرکز بر تجربه یادگیری او در آن روز، این فرصت را برای او فراهم میکنید که درسش را به زبان خودش بیان کند و آموختههایش را محکم کند.
9. به فرزندتان کمک کنید منظم بماند.
کمک به فرزندتان در سازماندهی مقالات، کتاب ها و تکالیفش، کمک زیادی به او می کند تا انگیزه یادگیری داشته باشد. بی نظمی در میان کودکان سنین مدرسه معمولی است، اما همچنین می تواند منجر به احساس غرق شدن شود. کودکان غرق شده بیشتر وقت و تلاش خود را صرف ناامیدی و نگرانی می کنند تا اینکه یاد بگیرند. در کمک به فرزندتان در سازماندهی وسایل مدرسه و تکالیفش صبور، اما ثابت قدم باشید. این به او کمک می کند تا احساس کنترل داشته باشد، کمتر تحت تأثیر قرار بگیرد و انگیزه بیشتری برای یادگیری داشته باشد.
10. دستاوردهای جدیدی را که به دست می آورد، جشن بگیرید.
مهم نیست که چقدر کوچک باشند، مهم است که دستاوردهای فرزندتان را بشناسید و جشن بگیرید. این امر به ویژه برای کودکان دبستانی که نیاز به تقویت مثبت دائمی دارند تا انگیزه یادگیری آنها را حفظ کند و خود را برای انجام بهتر به چالش بکشد بسیار مهم است. ما به شما پیشنهاد نمی کنیم که متوسط بودن را تحسین کنید، بلکه به شما پیشنهاد می کنیم که موفقیت های فرزندتان را به رسمیت بشناسید و تجلیل کنید. همیشه از تقویت مثبت به عنوان ابزار خود برای ایجاد انگیزه یادگیری با فرزندتان استفاده کنید.
۱۱- روی نقاط قوت تمرکز کنید.طالعه
هنگامی که فرزند شما از نظر تحصیلی با مشکلات زیادی روبرو می شود، تمرکز بر نقاط قوت می تواند دشوار باشد. با وجود این، تمرکز بر نقاط قوت فرزندتان برای رشد و پیشرفت عاطفی و تحصیلی سالم حیاتی است. تمرکز بر نقاط قوت کودک شکل دیگری از تقویت مثبت است که او را برای ادامه یادگیری تشویق می کند. برعکس، تمرکز بر نقاط ضعف فرزندتان چیزی جز دلسردی، پریشانی و عدم تمایل به یادگیری ایجاد نمی کند.
12. هر روز را به روزی برای یادگیری تبدیل کنید.
تبدیل هر روز به یک روز یادگیری ممکن است کمی زیاد به نظر برسد، اما واقعاً اینطور نیست، اگر به روش درست پیش بروید. در صورت امکان، فرزندتان را تشویق کنید تا دنیای اطراف خود را کشف کند، سؤال بپرسد و ارتباط برقرار کند. به او کمک کنید تا چیزهایی را که می بیند و تجربه می کند، دسته بندی، طبقه بندی و انتقادی بیندیشد. تبدیل هر روز به یک روز یادگیری به کودک شما کمک می کند تا انگیزه درونی خود را برای یادگیری در کلاس درس، در خانه یا هر کجا که باشد، پرورش دهد.
.
.
.