دانشگاه صنعتی امیرکبیر: تاسیس و شکل گیری اولیه دانشگاه امیر کبیر در آبان ماه ۱۳۳۵ اتفاق افتاد. در آن زمان، هسته اولیه دانشگاه، به عنوان “پلی تکنیک تهران” به منظور توسعه فعالیت های دو موسسه فنی وقت، “انستیتو مهندسی راه وساختمان “و “هنر سرای عالی” شکل گرفت.
هم اکنون دانشگاه صنعتی امیر کبیر دارای بیش از 15 دانشکده، آزمایشگاه، کارگاه و چند شعبه در شهرهای بندرعباس و … است. همچنین دانشجویان دوره کارشناسی در ۳۳ رشته، کارشناسی ارشد در ۴۳ رشته و دکترا در ۳۴ رشته این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. در ادامه این مقاله در خصوص معرفی این دانشگاه، مزایا و معایب و امکانات دانشگاه امیر کبیر توضیح دادیم.
معرفی دانشگاه امیرکبیر
در سال ۱۳۳۶ اولین دوره دانشجویان از طریق آزمون داخلی پذیرفته شدند و از سال ۱۳۳۷ فعالیت آموزشی پلی تکنیک تهران، به طور رسمی با پنج رشته مهندسی: برق و الکترونیک، مکانیک، نساجی، شیمی و راه و ساختمان آغاز شد. با رشد تدریجی پلی تکنیک تهران تا سال ۱۳۷۵، پنج بخش دیگر به دانشکده اضافه شد.
-
دانشکده فنی:
این دانشکده هسته اصلی پلی تکنیک تهران را ایجاد کرده و از ۶ انستیتو یا گروه آموزشی تحت عنوان مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی شیمی و پتروشیمی، مهندسی نساجی و پلیمر، مهندسی مکانیک، مهندسی معدن و مهندسی صنایع تشکیل شد تا داوطلبان از طریق ثبت نام کنکور سراسری امکان ورود به این رشته ها را داشته باشد.
-
دانشکده تربیت دبیر فنی و علوم:
در سال ۱۳۵۵ با همکاری وزارت آموزش و پرورش تاسیس شد.
-
دانشکده علوم پایه و کامپیوتر:
این دانشکده به منظور ارائه درس های پایه برای دانشجویان دیگر دانشکده ها ایجاد شد. دانشجویان این دوره ها، مدرک تحصیلی از دانشکده دریافت نمی کردند.
-
انستیتو تحصیِلات تکمیلی و تحقیقات:
به منظور اداره و سرپرستی مقطع کارشناسی ارشد و امور تحقیقاتی دانشگاه دایر شد. در آن زمان ۵ دوره کارشناسی ارشد و یک موسسه تحقیقاتی با عنوان ”مرکز تحقیقات صنایع غذایی” زیر نظر این انستیتو اداره می شد.
سرپرستی مدرسه عالی راه و ساختمان نیز از سال ۱۳۵۶ به پلی تکنیک تهران واگذار شد و به این ترتیب این واحد به عنوان پنجمین بخش از پلی تکنیک تهران محسوب شد. پلی تکنیک تهران در جریان انقلاب اسلامی، یکی از پایگاه های فعال دانشگاهی بود و در به ثمر رسانیدن انقلاب اسلامی نقش فعالی بر عهده داشت. بر اساس لیست ارائه شده تایمز، در رشته علوم کامپیوتر 12 دانشگاه ایرانی، رتبه زیر 800 را کسب نموده اند. دانشگاه صنعتی شریف با بالاترین رتبه در بین دانشگاه های ایرانی قرار دارد بعد از این دانشگاه، دانشگاه صنعتی امیر کبیر در مرتبه دوم و نیز دانشگاه صنعتی اصفهان در مرتبه سوم قرار دارد.
مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
θ مزایا دانشگاه صنعتی امیر کبیر
- یکی از مزایای مهم تحصیل در دانشگاه امیر کبیر این است که این دانشگاه به رتبه های برتر خود حقوق می دهد.
- این دانشگاه به دلیل سطح علمی بالایی که دارد، یکی از بهترین گزینه ها برای تحصیل لیسانس، ارشد و یا ثبت نام دکتری می باشد.
- دانشجویان این دانشگاه می توانند با داشتن حداقل دو مقاله ثبت شده و معدل بالا، برای مهاجرت تحصیلی و گرفتن بورسیه تحصیلی اقدام نمایند.
θ معایب دانشگاه صنعتی امیر کبیر
- از معایب این دانشگاه این است که دانشجویان در این دانشگاه پوشش مناسبی ندارند.
- کیفیت غذای سلف دانشجویان خوب نیست.
- مسئولان دانشگاه ارتباط صمیمی با دانشجویان ندارند و برخی در نگارش مقالات علمی خیلی سخت گیر هستند.
- گاهی ظرفیت خوابگاه دانشجویان در دانشگاه صنعتی امیر کبیر کم هست.
.
.
.
.
.