جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پلتفرم مشاوره و کوچینگ تحصیلی

نویسنده:

حامد صالحی

اهمیت هوش مصنوعی برای کودکان

کودکان در حال حاضر به طرق مختلف با فناوری‌های هوش مصنوعی تعامل دارند: این فناوری‌ها در اسباب‌بازی‌ها، دستیاران مجازی، بازی‌های ویدئویی و نرم‌افزارهای یادگیری تطبیقی تعبیه شده‌اند. الگوریتم‌ها به کودکان توصیه می‌کنند که در ادامه چه ویدئوهایی را تماشا کنند، چه اخباری را بخوانند، به چه موسیقی گوش دهند و با چه کسی دوست شوند.

اهمیت هوش مصنوعی برای کودکان: سیستم‌های هوش مصنوعی به طور اساسی جهان را تغییر می‌دهند و بر نسل فعلی و آینده کودکان تأثیر می‌گذارند. کودکان در حال حاضر به طرق مختلف با فناوری‌های هوش مصنوعی تعامل دارند: این فناوری‌ها در اسباب‌بازی‌ها، دستیاران مجازی، بازی‌های ویدئویی و نرم‌افزارهای یادگیری تطبیقی تعبیه شده‌اند. الگوریتم‌ها به کودکان توصیه می‌کنند که در ادامه چه ویدئوهایی را تماشا کنند، چه اخباری را بخوانند، به چه موسیقی گوش دهند و با چه کسی دوست شوند.

آموزش هوش مصنوعی برای کودک و نوجوان، می‌آموزد که چگونه با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کنند. مهارت‌هایی که کودکان در رابطه با کامپیوتر و هوش مصنوعی فرا می‌گیرند، به آنها کمک خواهد کرد تا در کار و روابط خود خلاق‌تر و هوشیارانه‌تر عمل کنند. فقدان خلاقیت و قوه‌ی تخیل در سنین کودکی، ممکن است به توسعه سیستم ادراکی کودکان آسیب زده و توانایی آنان در ایجاد روابط اجتماعی با دیگران را خدشه‌دار کند. آموزش هوش مصنوعی برای کودک و نوجوان و برنامه‌های پیشنهادی ما، در این رابطه، نه تنها مانع بروز خلاقیت در آنها نیست؛ بلکه به پرورش خلاقیت کودکانه پرداخته و به آن جهت می‌دهد تا اعتماد به نفس بیشتری در آنان ایجاد کند.

اهمیت هوش مصنوعی برای کودکان

با این حال، توجه کمی به نحوه تأثیر سیستم‌های هوش مصنوعی بر کودکان و حقوق آن‌ها می‌شود. این امر، نگران‌کننده است، زیرا کودکان کمتر می‌توانند مفاهیم فناوری‌های هوش مصنوعی را به طور کامل درک کنند. همچنین کودکان اغلب فاقد منابع لازم برای پاسخ به موارد سوگیری یا اصلاح هرگونه تصور غلط در داده‌های خود هستند. علاوه بر این، اکثر استراتژی‌های ملی هوش مصنوعی و دستورالعمل‌های اخلاقی اصلی فقط به نیازهای خاص کودکان اشاره می‌کنند، غافل از اینکه کودکان به طور فزاینده‌ای از سیستم‌های هوش مصنوعی در موقعیت‌های روزمره استفاده می‌کنند یا تحت‌تأثیر آن قرار می‌گیرند و لذا عدم توجه به فرصت‌ها و خطراتی که سیستم‌های هوش مصنوعی برای کودکان دارند، رو به افزایش است.

اهمیت یادگیری هوش مصنوعی برای کودکان

هوش مصنوعی فرایند آموزش یادگیری کامپیوتر است. دانش‌آموزان می‌توانند کامپیوترها را از طریق برنامه‌نویسی، فرایندهای آموزشی و آزمایش آموزش دهند. این روش مترقی یادگیری به آن‌ها اجازه می‌دهد، تا معمار دنیای خود باشند. در واقع، کودکان می‌توانند طراحی کنند و بازی‌ها و حتی ربات‌ها را برنامه‌ریزی کنند!

زمانی که کودک به این نتیجه برسد که با استفاده از قوای ذهنی خود و خلاقیت ذاتی‌اش توانسته برای مسئله‌ای راه‌حل بیابد، بیش از پیش خودش را باور خواهد داشت. کودکانی که می‌آموزند به خودشان اعتماد کنند، برای بیشتر شدن علم و دانش خود تلاش بیشتری خواهند کرد؛ چرا که می‌دانند، هر چه دانش بیشتری کسب کنند، موفق‌تر خواهد بود. ارتباط داشتن با اسباب‌بازی‌ها و وسایل هوشمند و یادگیری مفاهیم مرتبط با هوش مصنوعی، در این سنین آنها را به قافله‌ی سریع‌السیر تکنولوژی و علم روز می‌رساند؛ تا علاوه بر اینکه دنیای زیبا و پر از شور و هیجان کودکانه‌ی خود را سپری می‌کنند، در عین حال، آماده‌ی پذیرش مسائل حرفه‌ای‌تر در زندگی‌شان نیز بشوند.

نقش هوش مصنوعی در مدارس

حال این سؤال پیش می‌آید که چرا یادگیری هوش مصنوعی برای کودکان مهم است؟ حقیقت آن است که چه متوجه باشیم چه نباشیم، هوش مصنوعی در اطراف ما وجود دارد و مردم هر روز از این فناوری استفاده می‌کنند. دانشمندان کامپیوتر در این خصوص پیش‌بینی کرده‌اند که هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک، رشد بیشتری خواهد داشت. پس با توجه به کاربرد مؤثر این فناوری در حال و آینده، به‌طور قطع، بسیاری از مشاغل برای حل مشکلات خود به کارشناسان خبره نیاز خواهند داشت. کارشناسان خبره هوش مصنوعی برای به‌کارگیری رویکردهای جدید این فناوری در آینده به منظور انجام امور متعدد، بدون شک کودکان امروز خواهند بود. آن‌ها با یادگیری هوش مصنوعی در سنین پایین، می‌توانند بهتر درک کنند که چگونه از این ابزار برای بهبود عملکرد امور استفاده نمایند. به بیانی دیگر، دانش‌آموزان از طریق کدنویسی و برنامه‌نویسی به طراح «مغز» کامپیوتر تبدیل می‌شوند.

اهمیت هوش مصنوعی برای کودکان

 

آموزش هوش مصنوعی برای کودک و نوجوان

هر پدر و مادر فهیم و دلسوزی این نکته را می‌داند که فرزند او یک فرد مستقل است و بایستی در آینده‌ای نه چندان دور، روی پای خود بایستد و رشد فیزیکی به تنهایی جوابگوی نیازهایش نیست. این نکته را هم در نظر داشته باشید که ما فرزندانمان را برای آینده پرورش می‌دهیم. آینده‌ای که شاید حتی نمی‌توانیم به درستی حدس بزنیم چگونه است.

ما به عنوان والدینِ این کودکان، می‌دانیم که آنچه کودک امروز ما در آینده با آن مواجه خواهد بود بسیار متفاوت از چیزیست که ما در جوانی تجربه کرده‌ایم. پس سوال اساسی این است که کودکان ما به چه ابزاری مجهز شوند؟ می‌دانید که آموزش هوش مصنوعی برای کودک و نوجوان، تنها یک علم جدید و نوظهور نیست؛ هوش مصنوعی تمام زندگی ما را در برگرفته است و روز به روز بیشتر هم خواهد شد.

در حال حاضر، هوش مصنوعی به یک موضوع محبوب در دنیا تبدیل شده است، زیرا بخشی از زندگی روزمره انسان‌ها شده است. در واقع، می‌توان گفت تمامی اقشار جامعه بنا به نیاز خود به این فناوری نوظهور، به‌نوعی به آن وابسته شده‌اند و حرفه‌های مختلفی نیز در حال حاضر با موضوع هوش مصنوعی مشغول به فعالیت هستند. پس با توجه به نیاز انسان‌ها به این فناوری و همچنین نیاز این فناوری به دانش آن‌ها، می‌بایست از هم‌اکنون کارشناسان آینده هوش مصنوعی را آموزش داد، تا آن‌ها بتوانند با آگاهی لازم شغل مورد نظر خود را انتخاب کنند، چراکه آموزش هوش مصنوعی به کودکان کمک می‌کند، تا مهارت‌های تفکر انتقادی خود را توسعه دهند و همچنین پتانسیل شغلی را فراهم نمایند.

سخن پایانی

امروزه فناوری هوش مصنوعی، چنان در تاروپود زندگی افراد رخنه کرده است که شاید اگر این فناوری از زندگی و کسب‌وکار انسان‌ها حذف شود، آن‌ها دیگر به‌اصطلاح آدم سابق نشوند! دستیارهای مجازی مانند دستیار گوگل ، الکسای آمازون و سیری اپل ، دوربین نظارت، نقشه‌های گوگل برای پیمایش، توصیه‌های آمازون و نتفلیکس، ماشین‌های خودران و… تنها بخشی از کاربردهایی است که مدت‌هاست ارتباط هوش مصنوعی را با انسان‌ها گره زده است؛ اما گویا این فناوری قرار است در آینده‌ای نزدیک رشد بیشتری داشته باشد و این موضوع باعث می‌گردد، دانشمندان نگاه ویژه‌ای به کودکان در این مسیر داشته باشند و به‌نوعی کارشناسانی خبره برای انجام تخصصی امور این فناوری از آن‌ها بسازند. در واقع، اینکه هوش مصنوعی برای کودکان چه آینده‌ای را از نظر شغلی رقم خواهد زد، موضوعی است که فکر دانشمندان این فناوری را به خود مشغول ساخته است.

.

.

.

.

.

 

منابع:

هوشینو  ai4kids

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *