در جلسه مشاوره تحصیلی چه میگذرد: تنها حرفه ای که میتواند شما را در جهت انتخاب رشته و شغل مناسب کمک کند، مشاوره تحصیلی است. این حرفه کمک بسیاری به شما جهت شناخت دقیق مهارت ها، استعدادها و علایق خواهد کرد.
خب با توجه به این جمله، شرکت در جلسه مشاوره تحصیلی می تواند برای افراد بسیار موثر واقع شود. در این مقاله قصد داریم در مورد جلسه مشاوره تحصیلی ، گام ها و سوالاتی که مشاور ممکن است از شما بپرسد و … اطلاعات کاملی را به شما ارائه دهیم.
1-گام اول: ارزیابی سطح فعلی دانش آموز و روند آموزشی و عادات مطالعه ی وی
در این مرحله در ابتدا بررسی می کنیم که دانش آموز تاکنون به چه میزان و طبق چه برنامه ای مطالعه کرده است. اهداف و انگیزه های دانش آموز را بررسی کرده و شرایط روحی و تحصیلی وی را به طور فردی در نظر می گیریم. این مرحله اهمیت زیادی برای ارائه ی یک برنامه ی جامع، فردی و عملی برای دانش آموز را فراهم می کند. در این مرحله حتما باید خانواده ی دانش آموز در کنار وی حضور داشته باشند تا هم موجب تعهد دوطرفه شود و هم ایجاد همکاری برای تمام اعضای خانوداه فراهم گردد.
2-گام دوم: تعریف برنامه و مسیر کلی از همان روز تا روز کنکور
طبق صحبت های مرحله ی اول یک برنامه ی کلی و مسیر را برای هر دانش آموز به طور فردی مشخص می کنیم تا دانش آموز از سردرگمی خارج شود و یک دید کلی نسبت به مسیر پیش رو پیدا کند و استرس هایش کاهش یابد.
3-گام سوم: ارائه ی برنامه ی هفتگی
در جلسات هفتگی بودجه بندی مطالعه ی دروس در هفته مشخص می شود. در این برنامه ها سعی می شود که از تمام ساعات ممکن استفاده شود و یک برنامه ی کاربردی و راهبردی ارائه گردد. برنامه مطالعاتی هفتگی جزئی از یک دورنمای ماهانه است و برررسی می گرد که در هر هفته چه میزان از مسیر کلی را پیش میرویم.
4-گام چهارم: آزمون ها
آزمون ها که به دو دسته آزمون های شخصی ساز و آزمون های با جامعه ی آماری بالا تقسیم می گردند، به طور دائم و پیوسته برگزار می گردند. آزمون های با جامعه آماری بالا که آزمون های قلم چی، گزینه دو، سنجش و …را شامل می شود توصیه می گردد تا در شرایط مشابه آزمون کنکور ذر طول سال دانش آموزان سنجیده شوند. جدا از این آزمون ها هر روز و یا چند روز در هفته به طور آنلاین آزمون های کوتاهی از دانش آموزان گرفته می شود تا روند مطالعه در طول هفته و همینطور نواقص در فهم مطالب و یا زدن تست یا بی دقتی و مواردی مثل این به سرعت شناسایی گردد و در کوتاهترین زمان ممکن حل شود.
5-گام پنجم: ارائه ی کارنامه ی ماهانه
هر ماه گزارشی در جلسات حضوری و همراه با ارائه ی کارنامه ی ماهانه با خانواده ها برگزار می گردد، تا اولیای گرامی در جریان روند پیشرفت فرزند خود قرار بگیرند.
گام ششم: تشخیص اختلالات و مشکلات دانش آموز
در طول این مسیر پرپیچ و خم و این سال سرنوشت ساز و حساس، دانش آموزان گاهی دچار استرس، کم خوابی، حواس پرتی و دیگر اختلالات می گردند که با توجه به حضور روان شناسان و روان پزشک متخصص در مرکز به طور تخصصی این سری از مشکلات را نیز برای دانش آموزان عزیز به طور ریشه ای و تخصصی حل می کنیم تا اثرات جانبی این فشارهای روحی را به طور کامل از بین ببریم.
سوالاتی که ممکن است مشاور در جلسه مشاوره شغلی و تحصیلی از شما بپرسد. ⇓⇓
- ∩ شما از انجام دادن چه فعالیتهایی لذت میبرید؟
- ∩ امنیت و ثبات شغلی چقدر برای شما مهم است؟
- ∩ چه ویژگی های خوبی دارید؟
- ∩ چه مهارتی دارید؟
- ∩ زمینه تحصیلات شما برای چه کارهایی مفید است؟
- ∩ مقدار درآمد انتظاری شما در آینده چقدر است؟
- ∩ ارزشهای شما کدام است؟
- ∩ آیا شما خدمت به دیگران را دوست دارید؟
- ∩ مسائل مالی در انتخاب شغل برای شما مهم است یا نه؟
- ∩ چه میزان درآمدی برایتان نیاز است تا از شغل خودتان رضایت داشته باشید
- ∩ شما دوست دارید کاری با تعامل بالا داشته باشید یا نه؟
- ∩ کارهای سخت و چالشی را دوست دارید و یا علاقه زیادی به کار های آسان دارید؟
- ∩ آیا روحیه کار تیمی دارید یا ترجیح میدید تنها کار کنید؟
- ∩ چه مشاغلی در کشوری که در آینده می خواهم زندگی کنم، مورد استقبال تر است؟
- ∩ در محل کار ترجیح می دهید تصمیمات را به تنهایی بگیرد یا دیگران لیستی از کار ها را به شما محول کنند؟
این سوالات بخشی از مهم ترین سوالاتی است که یک مشاور ممکن است در جلسه مشاوره شغلی و تحصیلی از شما بپرسید. پاسخ این سوالات برای مشاور بسیار مهم و حیاتی است. زیرا در نتیجه نهایی جلسه بسیار تاثیر می گذارد.
¿¿ چه زمانی باید به یک جلسه مشاوره شغلی و تحصیلی مراجعه کرد؟
شما در هر مرحله از زندگی خود می توانید به یک مشاوره شغلی و تحصیلی مراجعه کنید ولی همانطور که شما می دانید ، هر چه سریع تر مراجعه کنید امکان موفقیت شما نیز افزایش می یابد.
.
.
.
.
.