کِی به مشاور تحصیلی نیاز داریم؟: در ارتباط با هماهنگ شدن با یک مشاوره تحصیلی بسیاری از دانش آموزان سوال می پرسند که چه زمانی و یا در چه مقطعی از دوران مدرسه ما نیاز داریم تا برای ادامه مسیر و همچنین با توجه به پیش رو داشتن کنکور سراسری مشاور بگیریم !در این مقاله می خواهیم به سوالات این چنینی که در چه مقطع تحصیلی مشاوره درسی نیاز است؟ و یا چه زمانی مشاور تحصیلی بگیریم؟ را پاسخ دهیم .
شما با مطالعه این مقاله به خوبی پاسخ سوال خود را می یابید و متوجه می شوید که چه زمانی نیازمند یک مشاور تحصیلی در مسیر آزمون سراسری و یا گذراندن دوران مدرسه می باشید. چرا که بسیار مهم است یک دانش آموز که هدف های بزرگ دارد و اینده ای خوب میخواهد ،چه از لحاظ درسی و چه از لحاظ آزمون سراسری و رتبه برتر شدن، چه زمانی نیازمند مشاوره تحصیلی هست.
چه زمانی باید مشاوره تحصیلی بگیریم؟
در مرحله اول به صورت کاملاً صادقانه باید به شما بگویم که اول از همه داشتن مشاور تحصیلی الزاماً به معنای قبول شدن در آزمون سراسری و یا بهتر شدن وضعیت تحصیلی یک دانش آموز نمی باشد.
چرا که در مرحله اول هر انسانی باید به استعدادها و تواناییهای خودش باور داشته باشد تا بتواند با استفاده از آنها و علم مشاوره تحصیلی به اهداف خود برسد.
اگر دانش آموزی بهترین مشاور تحصیلی را داشته باشد اما بدون انگیزه باشد و از خودش ناامید باشد نمی تواند به موفقیت دست پیدا کند.
پس باید ابتدا هر شخص با خودش به این نتیجه برسد که من می خواهم برای اهداف با تلاش و پشتکار مسیر سخت آزمون سراسری را پشت سر بگذارم و در این مسیر از یک مشاور تحصیلی آگاه نیز کمک بگیرد.
مرحله بعدی این است که شما خود را بسنجید چند لحاظ مسئولیت پذیری در قبال برنامه تحصیلی که مشاور شما به شما ارائه می دهد و چه از لحاظ تعهد به اهداف خود باید بسیار قوی باشید.
اگر شما دانش آموزی هستید که نمیدانید چگونه از زمانی که در اختیار دارید برای مطالعه و درس خواندن استفاده کنید و یا زمان خود را به خوبی مدیریت کنید و یا اگر نیاز دارید که کسی در مسیر کنکور همواره مراقب تک به تک قدم های شما در این راه باشد و همچنین از لحاظ زمان بندی و نتیجه گیری درست شما را راهنمایی کند حتماً به سراغ یک مشاوره تحصیلی خوب و مطمئن بروید و کار را شروع کنید.
*نکته مهم*
نکته ای که بسیار حائز اهمیت است این است که مشاور داشتن به این معنا نیست که شما هیچ کاری نکنید از تلاش دست بکشید و مشاورتان همه کارها را انجام دهد چرا که در نهایت فقط شما هستید که باید برای اهداف تان تلاش کنید و مشاوره تحصیلی شما نیز در این راه مواظب رفتارها شما باشد و شما را راهنمایی کند.
می توانید برای انتخاب یک مشاور خوب پیشینه و رزومه قبلی آن را مورد بررسی قرار دهید و سپس از اطمینان حاصل کردن از کار مطمئن مشاور مورد نظر با آن همراه شوید.
شما هر چقدر که زودتر یک مشاوره تحصیلی خوب را انتخاب کنید و با برنامه ریزی دقیق تری پیش بروید می توانید آزمون سراسری را به بهترین شکل پشت سر بگذارید چرا که زمان بسیار مورد اهمیت می باشد و اگر شما همه سنگینی یک راه را برای سال آخر نگذارید بهتر است اما اگر شما کسی هستید که سال آخر به فکر مشاوره تحصیلی افتاده اید باز هم نگران نباشید چرا که با همراه شدن با یک مشاور تحصیلی عالی می توانید به اهداف خود دست پیدا کنید البته اگر تلاش و پشتکار لازم را برای پیمودن این مسیر داشته باشید.
چند نکته مهم از نگاه مشاوره برای درس خواندن و دانشآموز ⇓↓↓⇓
مشاوره برای هدایت و راهنمایی انجام می شود و طبیعی است که مشاورین نگاه خاصی به مراجعه کننده داشته باشند و روی برخی موارد تاکید کنند. اما از طرف مقابل، دانش آموز نیز توقعات و انتظارات منحصر به فرد خود را دارد و با توجه به نیاز یا مشکلی که دارد به سراغ مشاور می شود. در ادامه به چند نکته به نظر ساده اشاره می کنیم که از دو دیدگاه مهم هستند؛ یا مشاور حتما به این نکته اشاره می کند یا دانش آموز باید در چنین موقعیتی از مشاور کمک بگیرد:
1∴.مشاوره درسی حتی روی محل مطالعه نیز حساس است!
مشاورین به دلیل نوع شغلی که دارند، روی جزئیات دقیق تمرکز می کنند. یکی از جزئیات مورد علاقه در مشاوره درسی، محل مطالعه دانش آموز است. اتاق یا هر مکانی که محصل در آن درس می خواند باید ساکت و منظم باشد. وجود تلویزیون یا انواع کنسول بازی در محل مطالعه از نگاه مشاوره برای درس خواندن، پذیرفته نیست و به نوعی ناهنجاری شناخته می شود. حتی در مقاطع بالاتر و برای داوطلبین کنکوری، مشاورین توصیه می کنند در زمان مطالعه دانش آموز گوشی موبایل خود را هم در خارج از محل درس خواندن قرار دهد.
2∴.ایجاد سبک مطالعه با کمک مشاوره برای درس خواندن
مشاور درسی در کنار توجه به انتقال استراتژی های یادگیری یا روش مطالعه، کمک می کند دانش آموز به سبک یادگیری خاص خود نیز برسد. برخی دانش آموزان هستند که با صدا بلند درس را می خوانند و تعاریف و حفظ کردنی ها را با راه رفتن یاد می گیرند. بعضی از دانش آموزان با نوشتن و تکرار این کار، مطالب را متوجه می شوند و برخی دیگر از محصلان هستند که فقط با جزوه ی دست نویس شخصی شان قادر به یادگیری هستند.
فرقی نمی کند دانشآموز چه عادات مطالعه ای داشته باشد، مشاور باتجربه در گام نخست این عادت ها را تشخیص می دهد و مطمئن می شود که به روند یادگیری آسیب نمی زنند. سپس با استفاده از دانشی که دارد به دانش آموز کمک می کند تا آن ها را موثرتر بکار بگیرد و به نوعی سبک مطالعه ی شخصی خودش را داشته باشد. این یکی از بهترین و جذاب ترین دیدگاه ها و ویژگی های مشاوره درسی است.
3∴.مشاوره درسی فقط برای درس نیست؛ استراحت و تفریح
مشاور باتجربه به خوبی از اهمیت تفریح و استراحت آگاه است. زمانی که دانش آموز برای مشاوره درسی مراجعه می کند، مشاور در کنار همه ی برنامه ریزی های درسی، روش مطالعه و انواع و اقسام تکنیک های بهبود عملکرد تحصیلی، توجه ای ویژه به زمان های استراحت محصل نشان می دهد. مشاورین ترجیح می دهند دانش آموزان در این اوقات در کنار دوستان به ورزشی سبک پرداخته و از نظر جسمی و ذهنی بازیابی شوند.
4∴.راهنمایی در شب امتحان؛ مشاوره برای درس خواندن
شب امتحان یکی از مخمصه های همیشگی دانش آموزان است. مشاورین در این موقعیت، بهترین و موثرترین تکنیک های مطالعه و حتی مهم ترین بخش های کتاب درسی را به دانش آموز معرفی می کنند. این از ویژگی های مهم مشاور با کیفیت است که در شرایطی سخت به کمک دانش آموز بیاید. در هر صورت از نگاه دانش آموزان درس خواندن در شب امتحان، سخت است و موفقیت در چنین موقعیتی، امتیاز بزرگ محسوب می شود. به همین دلیل بسیاری از آن ها در روزهای امتحان در جستجوی مشاوره تحصیلی هستند.
.
.
.
.
.